Служебният премиер Димитър Главчев прояви явни признаци на зависимости и

...
 Служебният премиер Димитър Главчев прояви явни признаци на зависимости и
Коментари Харесай

Депутатите, подкрепящи Доган, обвиниха премиера в зависимости от Пеевски

 

" Служебният министър председател Димитър Главчев прояви очевидни признаци на зависимости и намерено се включи в борбата на Делян Пеевски против Движение за права и свободи. Решението за промяна на регионалните шефове на Кърджали Ресми Мурад и на Смолян Румен Пехливанов по-малко от месец, откакто бяха назначени, приказва точно за това - персонална вендета, а не държавническо държание ". Това разгласи на брифинг в Народното събрание Тимур Халилов, бивш народен представител от Движение за права и свободи, в този момент нечленуващ в парламентарна група, представен от Българска телеграфна агенция. Халилов разяснява решенията на Министерския съвет от през вчерашния ден (24 юли) дружно с останалите депутати, изключени от групата на Движение за права и свободи и подкрепящи Ахмед Доган. 

Със същото решение са освободени до момента заемащите длъжността

Вчера от пресслужбата на Министерския съвет оповестиха, че с решение на правителството са назначени двама регионални шефове – на областите Кърджали и Смолян, като със същото решение са освободени до момента заемащите длъжността. В Кърджали поста поема Никола Чанев, който за трети път заема тази служба. За регионален шеф на област Смолян е назначен Захари Сираков. Той заема поста за повторно. Чанев и Сираков са фрагменти на ГЕРБ.

" Тези дейности на Главчев оставят дълбоки подозрения в обществото до каква степен самостоятелен е служебният кабинет и кой диктува какви рокади да се вършат. Мурад и Пехливанов бяха назначени за регионални шефове в края на юни. Тогава пред Народното събрание министър председателят Главчев съобщи - решенията ги взимам аз и отговорността си я нося аз. Тук питаме кой взе решението за освобождение на Мурад и Пехливанов, откакто при назначението им като претекст беше декларирано, че Движение за права и свободи е спечелило повече гласове в тези области. Питаме какво се промени от 3 юли до през днешния ден и какви са претекстовете за освобождение на регионалните шефове на Кърджали и Смолян ", съобщи Халилов.

 „ Огромна дупка във Велинград “: Какво отвори кратера на основна улица? Тази сутрин 2 мин. „ Огромна дупка във Велинград “: Какво отвори кратера на основна улица?  Най-добрите места за фотоси в Пирин Съдържание от партньори 4 мин. Най-добрите места за фотоси в Пирин  Джо Байдън изясни за какво се е отдръпнал от президентската конкуренция в Съединени американски щати Светът 6 мин. Джо Байдън изясни за какво се е отдръпнал от президентската конкуренция в Съединени американски щати  „ Имаме нова жертва “: Доналд Тръмп с остра словесна офанзива против Камала Харис (ГАЛЕРИЯ) Светът 6 мин. „ Имаме нова жертва “: Доналд Тръмп с остра словесна офанзива против Камала Харис (ГАЛЕРИЯ)  „ Дондуков “ 2: Спекулация е, че поради президента нямаме дипломат в Украйна България 4 мин. „ Дондуков “ 2: Спекулация е, че поради президента нямаме дипломат в Украйна  Влаковете се движат със забавяне от 10 до 100 минути България 2 мин. Влаковете се движат със забавяне от 10 до 100 минути  „ Коперник “: 21 юли 2024 година е бил най-горещият ден, регистриран в миналото Светът 2 мин. „ Коперник “: 21 юли 2024 година е бил най-горещият ден, регистриран в миналото  „ Огромна дупка във Велинград “: Какво отвори кратера на основна улица? Тази сутрин 2 мин. „ Огромна дупка във Велинград “: Какво отвори кратера на основна улица?  Най-добрите места за фотоси в Пирин Съдържание от партньори 4 мин. Най-добрите места за фотоси в Пирин  Джо Байдън изясни за какво се е отдръпнал от президентската конкуренция в Съединени американски щати Светът 6 мин. Джо Байдън изясни за какво се е отдръпнал от президентската конкуренция в Съединени американски щати  „ Имаме нова жертва “: Доналд Тръмп с остра словесна офанзива против Камала Харис (ГАЛЕРИЯ) Светът 6 мин. „ Имаме нова жертва “: Доналд Тръмп с остра словесна офанзива против Камала Харис (ГАЛЕРИЯ)  „ Дондуков “ 2: Спекулация е, че поради президента нямаме дипломат в Украйна България 4 мин. „ Дондуков “ 2: Спекулация е, че поради президента нямаме дипломат в Украйна  Влаковете се движат със забавяне от 10 до 100 минути България 2 мин. Влаковете се движат със забавяне от 10 до 100 минути  „ Коперник “: 21 юли 2024 година е бил най-горещият ден, регистриран в миналото Светът 2 мин. „ Коперник “: 21 юли 2024 година е бил най-горещият ден, регистриран в миналото

" Питаме също кой ви дава нареждания за регионалните шефове, свързани ли са тези уволнения с партийните позиции на Мурад и Пехливанов, които изрично застанаха зад почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган и поисканите от него оставки. За страдание, това не е единственият случай и всеки ден ставаме очевидци на напън, смени и уволнения на равнище изпълнителна и локална власт на хора, изразили поддръжка за доктор Ахмед Доган и в поддръжка на Движение за права и свободи без Пеевски ", добави депутатът. 

Той заяви, че са получили информация, че и заместител регионалният шеф на Плевен Милен Димитров също е освободен от служба.

" Очакваме тези събития да не престават. Искаме да призовем медиите и институциите в тези сложни за България политически времена, когато виждаме по какъв начин с властта се злоупотребява за персонални ползи и отмъщения, да не остават безмълвни, а да бъдат решителни, тъй като тези дейности са явен образец за това по какъв начин персоналните ползи могат да застрашат стабилността и демократичните полезности в България ", разяснява още Тимур Халилов. 

На въпрос по кое време ще се организира Централния съвет на Движение за права и свободи, депутатът отговори, че подобен ще има, само че не посочи по кое време ще бъде.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР